Events instellingen

Zoek op trefwoord

Events instellingen

Navigatie:

Events is een van de belangrijkste functies die onze software biedt. Gebeurtenissen worden gebruikt om acties te activeren door alarmen of verstorende activiteiten. De klant ontvangt direct SMS / e-mailmeldingen en push notificaties die worden geactiveerd door verschillende gebeurtenistypen.

Meerdere events toevoegen en verwijderen:

• Markeer vermeldingen door links op het selectievakje te klikken.
  • Ga verder met actie in het actiemenu onderaan het instellingenvenster.
  • Kies Verwijderen.
  • Bevestig de actie die op alle geselecteerde items wordt toegepast.

Event aanmaken

Een event aanmaken:

• Ga naar het menu Instellingen in het bovenste paneel.
  • Klik op het tabblad Evenementen.
  • Druk in de linker benedenhoek op de knop.
  • Gebeurtenis eigenschappen venster verschijnt.

Functies van gebeurtenissecties bevinden zich op tabbladen, afhankelijk van het type functie.

Event menu

• Actief – Schakelt gebeurtenis in en uit. Handig als je geen evenementberichten wilt ontvangen, maar je evenement wilt behouden voor verder gebruik.
  • Naam van gebeurtenis – naam van gebeurtenis die wordt weergegeven in lijst met gebeurtenissen.
  • Type gebeurtenis – huidige systeemversie ondersteunt deze gebeurtenissen:

Onderstaande evenementen moeten worden ondersteund worden door uw GPS-apparaat:

• SOS – melding van SOS-alarmknop is ingedrukt op het object.
  • Armband aan – gebeurtenis wordt geactiveerd als handboeien worden vastgemaakt.
  • Armband af– gebeurtenis wordt geactiveerd als handboeien worden geopend.
  • Demontage – gebeurtenis wordt geactiveerd als apparaat wordt gedemonteerd.
  • Deur – gebeurtenis wordt geactiveerd als het apparaat een open deur detecteert.
  • Man down – gebeurtenis wordt geactiveerd als het object op de grond ligt (meestal gebruikt om de lichaamshouding van mensen te bewaken).
  • Schokken – gebeurtenis wordt geactiveerd als het GPS-apparaat werd geschud.
  • Tow – gebeurtenis wordt verzonden als GPS-apparaat beweging van het object detecteert met uitgeschakeld contact.
  • Stroomuitval – gebeurtenis wordt geactiveerd als de voedingskabels van het GPS-apparaat zijn losgekoppeld.
  • GPS-antenne verwijderd – gebeurtenis wordt geactiveerd als de GPS-antenne van het apparaat wordt afgesneden, niet verbonden of defect.
  • Signaalstoring – gebeurtenis wordt geactiveerd als GPS-apparaat signaalstoring detecteert.
  • Lage DC – gebeurtenis wordt geactiveerd als GPS-apparaat DC (gelijkstroom) te laag is.
  • Batterij bijna leeg – gebeurtenis wordt geactiveerd als de batterijspanning te laag is.
  • Harde versnelling – gebeurtenis wordt geactiveerd als GPS-apparaat plotselinge objectversnelling detecteert.
  • Hard remmen – gebeurtenis wordt geactiveerd als GPS-apparaat plotseling remmen van objecten detecteert.
  • Harde bochten – gebeurtenis wordt geactiveerd als GPS-apparaat plotselinge bochten detecteert.
  • Parameter – gebeurtenis wordt geactiveerd als parameter ontvangen van apparaat voldoet aan ingestelde voorwaarde.
  • Sensor – gebeurtenis wordt geactiveerd als de sensor aan de gestelde voorwaarden voldoet.
  • DTC (Diagnostic Trouble Codes) – gebeurtenis wordt geactiveerd als het apparaat DTC-foutcodes naar de server verzendt.

De onderstaande evenementen zijn onafhankelijk van het GPS-apparaat:

• Verbinding ja – gebeurtenis wordt geactiveerd als GPRS-verbinding met GPS-apparaat tot stand is gebracht.
  • Verbinding nr – gebeurtenis wordt geactiveerd als de GPRS-verbinding met het GPS-apparaat is verbroken.
  • GPS verbinding – gebeurtenis wordt geactiveerd als verbinding met GPS-apparaat tot stand is gebracht.
  • Geen GPS verbinding – gebeurtenis wordt geactiveerd als de verbinding met het GPS-apparaat is verbroken.
  • Gestopt – het evenement wordt geactiveerd als het GPS-apparaat langer dan de ingestelde tijdsperiode staat.
  • Verplaatsen – gebeurtenis wordt geactiveerd als het GPS-apparaat langer beweegt dan de ingestelde tijdsperiode.
  • Motor stationair – gebeurtenis wordt geactiveerd als de motor van het GPS-apparaat langer stationair draait dan de ingestelde tijdsperiode.
  • Te hoge snelheid – object overschreed vooraf ingestelde snelheid.
  • Te lage snelheid – object is vertraagd tot onder de opgegeven snelheid.
  • Bestuurderswisseling
  • Aanhangwagen verandering
  • Service – hiermee kunt u een herinnering instellen voor onderhoudswerkzaamheden aan het voertuig (bijvoorbeeld: motorolie verversen).
  • Route in – object kruist vooraf gedefinieerde route.
  • Route uit – object op afstand van vooraf gedefinieerde route.
  • Zone in – object ingevoerd zone.
  • Zone uit – object linker zone.
  • Tijdsperiode (min) – de gebeurtenis wordt geactiveerd als het gekozen gebeurtenistype de ingestelde tijdsperiode aanhoudt.
  • Snelheidslimiet (km / u) – stelt de snelheidslimiet in, werkt met te hoge en te lage snelheid.
  • Parameters en sensoren – triggergebeurtenis betreffende de toestand van de sensor.
  • Objecten – selecteer objecten waarvan gegevens worden gebruikt om gebeurtenissen te activeren.
  • Trigger evenement afhankelijk van routes
    • Uit – afhankelijkheid uitschakelen.
    • In geselecteerde routes – wordt de gebeurtenis geactiveerd als het object de geselecteerde route ingaat.
    • Uit geselecteerde routes – de gebeurtenis wordt geactiveerd als het object de geselecteerde route verlaat.
  • Selecteer routes – selecteer route uit de lijst (leer hoe u routes maakt). Houd voor meervoudige selectie de knop “Ctrl” ingedrukt.
  • Trigger event afhankelijk van zones
    • Uit – afhankelijkheid uitschakelen.
    • In geselecteerde zones – gebeurtenis wordt alleen aan geselecteerde zones gekoppeld.
    • Uit geselecteerde zones – de gebeurtenis wordt aan alle zones gekoppeld, behalve aan geselecteerde zones.
  • Geselecteerde zones – selecteer een zone uit de lijst (leer hoe u een zone kunt maken). Houd voor meervoudige selectie de knop “Ctrl” ingedrukt.

Tijd

Met de tijdinstellingen voor evenementen kunt u de exacte dag en tijd kiezen waarop het evenement actief is.

• Duur van de laatste gebeurtenis in minuten – de volgende gebeurtenis wordt alleen geactiveerd na de ingestelde tijdsperiode.
  • Weekdagen – het evenement is alleen actief op de gekozen dagen.
  • Dagtijd – evenement zal actief zijn in ingestelde periode

Notificaties

• Systeembericht – schakelt systeembericht in en uit. Opmerking: het systeembericht is alleen zichtbaar in het gebruikte browservenster.
  • Automatisch verbergen – bericht na enige tijd automatisch verbergen.
  • Pushmelding – functie is compatibel met Android-apparaten. Pushmelding is een type bericht dat wordt weergegeven door Android OS zelf. Om pushmeldingen te ontvangen, moet de functie zijn ingeschakeld in de instellingen van de GPS Server Mobile Android-app.
  • Geluidswaarschuwing – kies meldingsgeluid.
  • Bericht naar e-mail box – schakelt bericht naar e-mail in en uit dat wordt geactiveerd door geselecteerde gebeurtenis. Opmerking: kennisgeving kan naar verschillende e-mails worden verzonden, afzonderlijke e-mailadressen met komma.
  • SMS naar mobiele telefoon – stuurt een gebeurtenisbericht via sms. Opmerking: SMS-gateway moet worden geconfigureerd.
  • E-mailsjabloon – kies een sjabloon die wordt gebruikt voor e-mailmeldingen. E-mailsjablonen kunnen worden gemaakt in instellingen, tabblad Sjablonen.
  • SMS-sjabloon – kies een sjabloon die zal worden gebruikt voor SMS-meldingen. SMS-sjablonen kunnen worden gemaakt in instellingen, tabblad Sjablonen

Kleuren

Objectpijlkleur – zodra een gebeurtenis wordt geactiveerd, wordt de objectpijlkleur gewijzigd.
Objectlijstkleur – zodra de gebeurtenis wordt geactiveerd, wordt de objectkleur in de objectlijst in het linkerdeelvenster gewijzigd.

Webhook

Webhook maakt het mogelijk om gebeurtenisparameters door te geven aan een externe bron via de HTTP GET-methode.

Beschikbare parameters:

• account gebruikersnaam
  • type evenement
  • Omschrijving
  • IMEI
  • objectnaam
  • server datum
  • tracker datum
  • Lat
  • Lon
  • hoogte
  • hoek
  • snelheid

Object controle

• Opdracht verzenden – lees de servicehandleiding van uw GPS-apparaat om alle beschikbare opdrachten te ontvangen.
  • Gateway – GPRS of SMS, kies het juiste type volgens de handleiding van het trackingapparaat.
  • Type – ASCII of HEX, kies het juiste type volgens de handleiding van het volgapparaat.
  • Command – voer het commando in volgens de handleiding van uw apparaat.